Sarıbıyık, Manisa’da intörn eğitimi verdi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde "İntörn Eğitimi Semineri" verdi.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlük Seminer Salonu’nda 25 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen seminere CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, meslek yüksekokulları müdürleri ve bölüm başkanlarının katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi yaptı. Meslek yüksekokullarında intörn uygulamasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çelebi, "Bu okullarımızın varlık sebebi, ara eleman yetiştirmek. Mezunlar bir işyerine girdiğine, makinenin başına geçtiğinde, artık o işi devralacak bir donanıma sahip olmalı. Hem teorik hem pratik ağırlıklı bir eğitimi, Organize Sanayi Bölgesinden gelen taleplere göre oluşturmalıyız. Öğrencilere aşırı bilgi yüklüyor ama onların bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma konusundaki becerilerini geliştirmiyoruz. Onlara metodolojiyi öğretmeliyiz. Bu eğitim modeli ile ilgili elimizde doğru örnekler de var. Sakarya Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nde bu uygulamaya geçildi. İnşallah en kısa sürede intörn eğitimi modeline geçeceğiz ve üniversitemiz hem yurt içinde hem de yurt dışında hak ettiği konuma ulaşacak. Bunu sadece rektör başaramaz, rektör hedefleri ortaya koyar; başarı hep birlikte çalışarak elde edilir” dedi.

Konuşmasını sürdüren Çelebi, “Bugün konuğumuz olan Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'a da çok teşekkür ediyorum. Biz Sakarya Üniversitesi'nden bir şey rica ettiğimizde, koşa koşa geliyorlar. Aynı şekilde biz de onların ihtiyacı, talepleri olduğunda koşa koşa yanlarında olmaya hazırız. Değerli hocamıza ve sizlere tekrar teşekkür ediyorum ve toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi’nin uygulamalı eğitim modelleri ile ilgili tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, “Sakarya Üniversitesi meslek yüksekokullarında dört yıldır, Teknoloji Fakültesinde de üç yıldır uyguladığımız; meslek yüksekokullarında '3+1 Modeli'', Teknoloji Fakültesinde de '7+1 Modeli' olarak adlandırdığımız modelle ilgili bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmaktan mutluyum. Artık meslek yüksekokullarımızda tamamen oturan bu modelle, bu sene beş bin öğrencimizi işletmelere uygulama eğitimi için göndermiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversite-iş dünyası işbirliğinde nitelikli elemanlar yetiştirmek için alternatif modeller ürettiklerini kaydeden Sarıbıyık, ifadelerini şu şekilde tamamladı; “Üniversite-iş dünyası işbirliğinde işbirliğine yönelik bilgi üstünlüğü, rekabet edebilmenin ön koşuludur. Bu model, nitelikli elemanlar yetiştirmek, üniversite ve sanayinin imkanlarını paylaşmak ve sinerji etkisi oluşturmak için çok önemlidir. Bizim ihtiyacımız, uygulama becerisine sahip elemanlar yetiştirmek için alternatif modeller üretmektir. Biz de İş-Kur'un da desteğini alarak, firmalarla karşılıklı protokoller imzaladık. 'Okuldan çıkar, sanayi ile buluştur' sloganı ile 4 dönem eğitim verilen meslek yüksekokullarında, öğrencilerimize 3 dönem okulda eğitim verip, son dönemde işyerlerinde çalıştırarak; 8 dönem eğitim verilen Teknoloji Fakültesinde de 7 dönem okulda eğitim verip, son dönem işyerlerinde çalıştırmaya başladık.”

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, artık gerçek hayatın, sanayinin istediği bilgilerle donanmış, mesleki açıdan yetkin ve beceri sahibi mezunları bu başarılı model sayesinde yetiştirdiklerini sözlerine ekledi.

Sarıbıyık, Manisa’da intörn eğitimi verdi
Sarıbıyık, Manisa’da intörn eğitimi verdi
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
f46e96fd5b0a935d5ea844a70eee90d7@